Şiir kalbe düşünce dile gelir...

  • 0
  • 7560
Şiir kalbe düşünce dile gelir...
Şiir kalbe düşünce dile gelir...
Şiir kalbe düşünce dile gelir...
Şiir kalbe düşünce dile gelir...

Beykoz Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Serdar Tuncer’in hazırlayıp sunduğu programda akademisyen ve şair Prof. Dr. Nurullah Genç’in katılımıyla şiir konuşuldu.

Şiirlerin dile geldiği program izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Şiir Kalbe Düşünce’ adlı etkinlikte, Prof. Dr. Nurullah Genç ve Serdar Tuncer ile şiir ve muhabbet dolu bir gece yaşandı.

Serdar Tuncer ‘in kendine has üslubuyla anlattığı nüktelerle renklenen şiir resitali, sanatçı Cihan Yıldız ve saz ekibinin türküleriyle harmanlandı. Nurullah Genç, şiir üzerine anılarını ve şairliği anlattı.

Dostların Sessizliği Bizi Üzer

Şiirin yeryüzünde insanlara tercüman olma anlamı taşıdığını belirten Nurullah Genç, huzurlu ya da huzursuz bir hayat, insanın okuduğu okul, sevdikleri, evliliği gibi tecrübelerin hepsinin biraraya gelmesiyle şiirlerin hayat bulduğunu söyledi. Hangi inançta olursa olsun kişilerin duygularını yazabileceğini, sadece zalimlerin duygularına tercüman olamayacağını kaydeden Genç, büyük şair Necip Fazıl’ın “Düşmanlarımın yaptığı değil, dostlarımın sessizliği beni üzer” sözünü hatırlatarak, günümüzde de bu durumun aynı şekilde devam ettiğini, kendisinin de bu gibi durumlarda hüzünlendiğini belirtti.

Üç Kısım İnsan Vardır  

Genç insanların edebi düşünceleri bakımından üç kısma ayrıldığını ifade ederek, “Birinci kısım insanlar; sıradan düşünen, duyu organları ile yaşayan, mutluluğu oyuncaklarında arayan kişilerdir. İkinci kısım insanlardaysa akıl hâkimdir. Hesap kitapla yaşan kişilerdir. Üçüncü kısım ise hem duyu organları hem de akıllarını kullanan, yüreklerine müracaat eden kişilerdir. Bu nedenle üçüncü kısımdaki kişilerin önemsenmesi gerekir. Bu programa katılan konuklarında buna güzel bir örnek teşkil ediyorlar. Duygusal olan ve yaptıkları işte akıllarını da kullanan kişiler her zaman daha iyi kararlar alabilirler. Çünkü insanlar,  kalplerin Allah’ın okuduğu kitap gibi olduğunu bilmeleri halinde daha adil ve güzel davranışlar sergileyebilirler” dedi.

Fotoğraf sanatıyla da ilgilendiğini kaydeden Genç, ‘Sen İstanbul Olsaydın Keşke’ adlı şiirini okudu.

Sonsuzluk Vuslatı İçin Şiir Yazdım

Şiirlerinin her zaman güzel bir şekilde hatırlanacağını umduğunu söyleyen Genç, geçici dünya işleri için yazılan şiirlerin yanında kendisinin kalıcı eserler yazmaya çalıştığını, sonsuzluk vuslatı için şiirler kaleme aldığını ve sanatın kubbede kalan hoş bir sada olduğuna inandığını vurguladı.

Şiirlerini Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız'ın sesi eşliğinde dile getiren Nurullah Genç, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Programın sonunda Serdar Tuncer, Nurullah Genç’in ‘Hıçkırıklar’ adlı şiirini okudu. 

Haber Merkezi

Beykoz  trafiğini rahatlatacak yeni proje!
Önceki Beykoz trafiğini rahatlatacak yeni proje!
Beykoz'un bir okuluna daha yeni kütüphane
Sonraki Beykoz'un bir okuluna daha yeni kütüphane
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz