Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beykoz’un ‘Dönüşümü Muhteşem Olacak’…

KİPTAŞ, kuruluşunun 20. yılında Beykoz’a gelecek ve İBB ile Beykoz Belediyesi’yle el ele vererek, ilçeyi baştan aşağıya yeniden yapılandıracak.

KİPTAŞ, kuruluşunun 20. yılında Beykoz'a gelecek ve İBB ile Beykoz

Açılımı Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. olan KİPTAŞ, şimdiye kadar yaklaşık 70 bin konut inşa ederek İstanbul'a kazandırdı. Beykoz Rüzgârlıbahçe'de bir ofis inşa eden KİPTAŞ, kapılarını ilçede ilk kez Dost Beykoz'a açtı.

kent beyko MpqA9zFAMf

İçeride bulunan dev konut maketinde spor alanları, korunan ve zenginleştirilen yeşil alan, ibadethane ve havuzlu konutlar dikkat çekerken, yetkililer, 'halka açık' olan bu yerde yakın zamanda Beykozluları ağırlayacaklarını duyurdu. Dost Beykoz'un sorularını içtenlikle yanıtlayan Yücel Çelikbilek ise ilçede gerçekleştirilecek dönüşüm sonrası bambaşka bir tablonun ortaya çıkacağını kaydederek, "Gerek biz gerekse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, Beykoz'un yaşanabilir bir yer olabilmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Vatandaşlarımıza da bu konuda bir ricada bulunuyoruz: 'Gitmeyin!' diyoruz. Biz yeni Türkiye'yle birlikte inşa edeceğimiz yeni Beykoz'da el ele gönül gönüle yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

kent beyk 1rt9FS4iAK

Biri sabırla dururken, diğeri satıp gidiyor…

Dost Beykoz, ilçedeki dönüşümü 'yerinde' incelemeye ve Beykoz Halkı'nı bilinçlendirmeye devam ediyor. Hemen her gün bir kafadan bin ses çıktığı, çantalı müteahhitlerin ortalarda cirit attığı; babanın oğuldan-kardeşin kardeşten köşe bucak kaçtığı şu günlerde Beykozlunun da düşünceleri birbirine geçmiş durumda… Bir yanı "Sabırlı dur!" derken diğer yanı "Ver kurtul!" diye bar bar bağırıyor. Son 1 yıl içerisinde nüfusun yalnızca 15 kişi artabildiği göz önüne alındığında ise Beykoz'un geleceğine dair 'güzel öngörülerde bulunmak' gün geçtikçe güçleşiyor. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile başlayan "Beykozlu Beykoz'da kalsın!" sloganı ise unutulmaya yüz tutan eski bir kitap gibi kütüphanede rafın en arkalarına doğru itilmeye devam ediyor. Arsasını, evini satan Beykoz’u ‘sessizce’ terk ediyor.

kent beyk zNh9Yyuy47

Oysa bir yandan arsa simsarları (komisyoncuları) el ovuştururken, diğer yandan da İBB gibi Beykoz Belediyesi gibi kurumlar, vatandaşı mağdur etmeyecek ve dahası 'cenneti ölmeden yaşatacak' yerleri inşa etmek için çaba harcamaya devam ediyor. Perde önü ve arkasında onlarca, hatta yüzlerce kişinin yoğun çabası sonucu 'rayiç bedellerin' hatırı sayılır bir şekilde düşürüldüğü Beykoz'da şimdi de sıra 'yerinde dönüşüme' gelmiş bulunuyor. Türkiye'de ilk kez Beykoz'da uygulanan 'arazilerin Devlet yerine Belediye'den alınması' işini başarıyla başlatan ve hâlâ devam ettiren Beykoz Belediyesi tapu dağıtımını sürdürürken, ilçeye gelen KİPTAŞ ise 'tasarı' olarak hazırladığı dev maketle birlikte bir ofis açarak, vatandaşı 'dönüşüm' konusunda bilgilendirmeye başlıyor…

kent beyko AkLE3rFucN

KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Ofisi

Rüzgârlıbahçe'nin arka sokaklarında ilerleyerek, Kavacık-Riva otoyoluna paralel gidip, sonunda Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi'ne ulaşıyoruz. Yerden yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki direğin tepesindeki tabelada İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin KİPTAŞ'ın ve Beykoz Belediyesi'nin logosunu görüyoruz.  Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi tabelasının hemen arkasında, yaklaşık 2 kilometre ötedeki bir tepede ise "Kentsel Dönüşüm Alanı" yazılı bir tabela duruyor. Çiğdem Mahallesi'nin sırtlarında olduğunu anladığımız bu alanın, İstanbul'un çarpık kentleşmesine muazzam bir örnek teşkil ettiğini hemen fark ediyoruz. Sonrasında ofis içine girdiğimizde ise bu kez KİPTAŞ imzalı dev bir maketle karşılaşıyoruz. Bu maket bize, az önce gördüğümüz alanın 'yeni yüzünü' gösteriyor. Nitelikli, ferah ve Beykozlu'ya yaraşan bir yüz bu…

kent beyko v8v69yHz5H

Maketin tepesinde 4'er katlı 'toplu konut' evleri yer alıyor. Ortalarında ise güzel bir havuz var evlerin… Binalar, belirli bir simetriyle 'C' şeklinde ve rahat bir mesafede dizililer. Toplu konutların etrafı alabildiğine yeşillikle çevrilmiş… Neredeyse 'bir orman' içine oturtulmuş koca bir şehir görünümündeler… Belli ki KİPTAŞ, bu 'tasarısında' mevcut yeşil alana yeni yeşil alanlar ekleyeceğini taahhüt ediyor. Tepeden aşağıya 'sıfır' noktasına ininceye kadar enine ve yamaç boyu konuşlandırılan binaların birbirine mesafesi oldukça fazla ve bu görüntüsüyle 'düzenli bir şehir' imajını yansıtıyor. Toplu konutların aşağıda bittiği noktada ise futbol, basketbol ve tenis sahaları göze çarpıyor. KİPTAŞ'ın konut üretmenin yanında 'sosyal sorumluluk taşıyan' Devlet anlayışıyla fikirlerinin örtüştüğü de bu görüntüyle daha iyi anlaşılıyor. Spor alanlarının etrafı da yine yeşil ağaçlarla çevrili bir şekilde duruyor.

kent beyko hLw0DAw3wV

'Bu daha başlangıç, projelere devam!'

Tamamı ışıklandırılan 'maket proje' içerisinde yollar 4 şeritli olarak tasarlanmış. İki gidiş ve iki geliş şeklinde planlanan yollar da tıpkı konutlar gibi bir sistem içerisinde yer alıyor ve estetik görünümüyle dikkat çekiyor. Yol boyu ilerlerken hemen yan tarafta bir ibadethane yer alırken, tüm konutların tam ortasında durması nedeniyle vatandaşların 'rahat bir kullanımının' olacağı da bir bakışta fark ediliyor…  Maket üzerindeki inşa sırasında otomobil sahibi vatandaşlar da göz ardı bırakılmamış: Kurgulanan toplu konut alanında geniş alanlar tahsis edilmiş büyük park alanları da yer alıyor…

kent beyko m3FII50oLy

KİPTAŞ'ın son derece modern bir anlayışla tasarladığı 'maket kent' aslında bir prototip… Beykoz'da daha önce hiçbir çalışma yapmayan ancak Tuzla'dan Silivri'ye kadar İstanbul'un dört bir yanına 'yaşanabilir ferah konut bölgeleri' inşa eden KİPTAŞ, bu 'ön çalışmasının' ardından ilçede gerçek projeler üretmeye de hazırlanıyor. İBB ve Beykoz Belediyesi'yle birlikte çalışarak, bölge halkının taleplerine göre konut üretecek' olan KİPTAŞ, bitireceği projelerle de Beykoz'a modern bir yüz armağan etmek istiyor. Tecrübesi ve bilgi birikimiyle KİPTAŞ, kuruluşunun 20. yılında Beykoz'a geliyor ve 'usta'lığını bu ilçede yaşamayı hedefliyor.

Beykoz Halkı ise bu 'hünerli ellerin' elinden çıkacak yaşam alanlarında, yüzyıllarca rahat bir şekilde yaşamanın heyecanıyla, KİPTAŞ'ın gerçek projelerini göreceği günleri bekliyor.

kent beyko J6E7ctAmKy

Yeni Beykoz’u herkes görebiliyor

KİPTAŞ’ın Beykoz’da ilk kez yapacağı kentsel dönüşüm sonucunda ortaya çıkacak olan muhteşem şehrin maketi, Rüzgarlıbahçe’de ki irtibat ofisinde sergileniyor… İsteyen vatandaşlar maket şehir gidip görebildiği gibi, önümüzdeki ay itibari ile isteyen vatandaşlar yetkililerden dönüşümle ilgili bilgi alabilecekler.

Ay sonunda yapılacak bir basın toplantısı ile İrtibat Ofisi halka tanıtılcak, daha sonrasında ise orada görev yapacak olan mimar, mühendis ve diğer uzmanlar vatandaşların sorularına bire bir cevap verecek ve gerekli ölçüm çalışmaları da bu süreçte başlayacak.

kent beyko FhjKtv22GB

Haber Merkezi

YORUMLAR

12 adet yorum var

  1. kentsel dönüşüm yaparken bu yaptığınız lüks konutları acaba hangi gecekondu sahibi alacak. siz kimi kandırıyorsunuz

  2. çok iyi bir haber gibi allandıra pullandıra anlatıyorsunuz dost beykoz diyorsunuz beykozun dostluğu böylemi oluyor kaç tane beykozlu böyle yerde oturacak geçtiğimiz günlerde kiptaş genel müdürünün beyanatı vardı haberlerde böyle yerleri size versek ne olacak buranın aidatını ödeyemezsiniz.Görücez bakalım buraların kimler için yapıldığını buralarda oturan evi olan kişilere ne verecekler ev alacaklarmı göreceğiz ama seçim var seçime kadar bir şey olacağını zannetmiyorum seçimden sonrada zaten iş işten geçmiş olacak

  3. beykoz muhteşem diye insanları kandırmayın garibanları yerlerinden etmeyin göstermiş olduğunuz villa maketlerinde kimler oturacak onu söyleyin bagına bahcesine cıkıpta masada oturupta cayını içmek bahcesinde yemek yemeği seven insanları yerlerinden etmeyin yarın oralarda kimlerin oturacakları belli

  4. ozaman oturun gecekonduda, ben oturmak istemiyorum ben güzel yaşamak istiyorum ve kentsel dönüşüme sonuna kadar destek veriyorum ve bu ükümetin arkasındayım

  5. kentsel dönüşümün sonunda millete ne olacağı belli arkadaş boğaziçi öngörünüm sınırındakilere ne olacağıda. geçmiş olsun. Yıllarını beykoza vermiş insanların yerine başkaları gelecek. beykozun hür gazetesi ama akpye hür!

  6. FAKIR INSANLARI KANDIRIP YERLERINI ALIYOSUNUZ ZENGINLERE YER YAPIYOSUNUZ BEYKOZ HALKI YERLERINIZE SAHIP CIKIN MAF ETMEYELIM BU TARIHI SEMTI.

  7. arkadaşlar oradaki evler kentsel dönüşüme giriyor allah korusun bir deprem olsa ne olucak adamlar yeniliyor arsa gene senin arsan sana arsan kadar pay verilecek ve bu verien evler tahmin edemeyeceğin kadar değerli olacak biraz düşünün ve araştırın mualefet yapmayın

  8. paradan haber ver paradaaan… kim kime ne vermiş bedavadan senin yerinin ederi 10 lira bu ev 1000 lira hadi yandan yandan kaykıl diyecekler avutma kendini boş hayallerle vatandaş

  9. yapmayın arkadaşlar cubukluya bir inin de görün evleri döküntü hepsi insanlar beklıyor bunu ben kımınle konuştuysan kentsel dönüşümü beklıyor insanlar bıkmış artık cöplukte yaşamaktan sonuna kadar desteklıyorum bu oluşumu beykozlu gidecekmiş diyorlar kımsenın biryere gideceyide yokk boşuna insanların aklını bulandırmayınn

  10. Tamam çok güzel herşey bizler içinde ben bişey sormak istiyorum beykoz belediye başkan yardımcısı tokatköy siyad derdeginde halka konuşma yapmış konuşmasında mesela 4 katlı evin var vericeksin evler yapıldıgında burdan bir kat hakkın var demişler böyle bir şey olabilirmi bunlar kime hizmet ediyor şaşırdım duyduğumda bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan varssa beni aydınlatabilirmi
    Teşekkürler

  11. Beykoz halkından bir bok olmaz diyen bir belediye başkanı bundan önceki seçimlerde bana oy verin tapunuzu alın diyip halkı kandırdı oyları aldi.Beykoz haricinde Istanbul un bütün ilçeleri gelişti beykoz her konuda gelişmeyi birak daha kötüye gidiyor iş imkanı yok gençler işsiz uyuşturucuya yöneliyor.Simdi çıkmış bu ahlak yoksunu şeref yoksunu başkan başkan yardımcıları biz tapuyu aldık kiptaş sattık diyerek bir saçmalık açıklıyorlar.Istanbulda kimin tapusu varmış ya herkes sonradan almış daha sonra mutahitle kendi anlaşmış evini vermiş hakkını almış kimileri bu işten zengin olmuş oturuyor.Beykoz halkının diğer ilçe halkından ne farkı var.Sayin başkan kaç dönemdir başkansın şimdi gelip böyle diyorsun Allah senin belanı versin sana oy verenlerede Allah akıl fikir versin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beykoz’da meydana gelen trafik kazasında, yokuş aşağı ilerleyen İETT otobüsünün
Sıradaki Haber Beykoz’da İETT otobüsü direğe çarptı: 4 yaralı