Beykoz, 1 Kasım'da 'kimlere' oy verecek?

  • 0
  • 16129
Beykoz, 1 Kasım'da 'kimlere' oy verecek?
Beykoz, 1 Kasım'da 'kimlere' oy verecek?

Dost Beykoz, daha önce 7 Haziran Seçimleri'nde yaptığı gibi TBMM'ye giren 4 partinin 1. Bölge Adayları'nı tek tek ele aldı ve okurları için araştırdı:

Dost Beykoz, daha önce 7 Haziran Seçimleri'nde yaptığı gibi TBMM'ye giren 4 partinin 1. Bölge Adayları'nı tek tek ele aldı ve okurları için araştırdı:

Yenilenen seçimler dolayısıyla 1 Kasım 2015 Pazar günü yeniden seçimlere gidecek olan Türkiye'de siyasi partiler listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Dost Beykoz ise İstanbul'da Beykoz'un da içinde yer aldığı 1. Bölge'yi yine ayrıntılı bir şekilde araştırarak, mercek altına aldı. Daha önce 7 Haziran'da da 'arşivlik' bir çalışma yaparak, ilçede yaşayan 250 bin vatandaşa büyük bir hizmet sunan Dost Beykoz, bu kez 1 Kasım Seçimleri için açıklanan Milletvekili Adayları'nı listeler belli olduktan sonra ve sıcağı sıcağına araştırdı.

‘AK Parti'de Şebnem Koçakelçi, Bingöl'den İstanbul 18. sıraya…’

Son seçimlerde elde edilen sandalye sayısı bakımından sırasıyla, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları'nı mercek altına alan Dost Beykoz, 1 Kasım için hazırlanan listeyi, 7 Haziran'da açıklanan listeyle de karşılaştırdı. Özellikle Beykoz'un büyük umut beslediği ve 3 dönem boyunca AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı da yapan Adem Sefer'in 1 Kasım Listeleri'nde yer almaması, ilçede hayal kırıklığı yarattı. Ancak yine AK Parti'nin 1. Bölge'den 1 Kasım için listesinin 18. sırasında yer verdiği Şebnem Koçakelçi, ilçe halkını umutlandırdı. Bilindiği gibi 2014 Türkiye Yerel Seçimleri'nde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından görevlendirilen Şebnem Koçakelçi, bir süre Beykoz'da konaklamıştı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in seçilmesinin ardından da zaman zaman ilçeye uğrayan Koçakelçi, bu sırada hem Başkan Çelikbilek'i hem de Beykoz'u yere göğe sığdıramamıştı. Güleryüzlü ve heyecanlı anlatımıyla Beykozluların zihninde ve gönlünde yer eden Şebnem Koçakelçi, 7 Haziran 2015 Milletvekili genel Seçimleri'nde Bingöl'ün ilk kadın milletvekili olarak TBMM'ye girmişti... Koçakelçi, 1 Kasım Seçimleri'nde ise İstanbul 1. Bölge 18. sıradan aday gösterildi...

‘MHP’li Sabri Şenel, 11. Sıradan 5. Sıraya kadar yükseldi’

Beykozluların yakından tanıdığı bir başka isme ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) listesinde yer verdi. 7 Haziran Seçimleri'nde ve sonrasında özellikle MHP Beykoz'un Yenimahalle Teşkilatı tarafından ilçede ağırlanan Sabri Şenel, MHP Yönetimi tarafından 1. Bölge'de 5. sırada Aday olarak gösterildi. Sabri Şenel, 7 Kasım Seçimleri'nde partisi tarafından 11. sırada Aday gösterilmiş ancak seçilememişti.

Dost Beykoz, 1 Kasım Seçimleri'nde partilerin 1. Bölge Listeleri'ne ulaştı ve hem 7 Haziran listeleriyle karşılaştırdı hem de kişilerle ilgili olarak araştırma yaptı.

İşte, Dost Beykoz Haber Merkezi tarafından titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkarılan, AK Parti, CHP, MHP ile HDP'nin 1. Bölge Adayları ve haklarında yaptığı araştırma sonuçları:

AK Parti:

1- İsmail KAHRAMAN:

Necmettin Erbakan Hükümeti'nde Kültür Bakanı'ydı... 20. ve 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği yapmıştı ve halen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı görevini yürütüyor. Evli ve 4 çocuk babası olan Kahraman, Çevre ve Şehircilik Bakanı olan İdris Güllüce'nin yerinde '1' numaradan aday gösterildi.

2- Mustafa ATAŞ:

AK Parti İstanbul Milletvekili olan Mustafa Ataş, bir önceki 7 Haziran Seçimleri'nde '3 dönem kuralı' nedeniyle aday gösterilmemişti. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan Ataş, evli ve 2 çocuk babası... Mustafa Ataş ayrıca, 7 Haziran'da 5. sırada Aday olarak gösterilen Osman Can'ın yerini almış oldu. Çünkü Osman Can, 1 Kasım listesinde yer almadı.

3- Mihrimah BELMA SATIR:

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi mezunu ve Erzurumlu Mihrimah Belma Satır, 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili'ydi. İstanbul Barosu Kadıköy Temsilciliği de yapmış olan Avukat Satır, KAGİDER, İKAM, KOZA, ÇİDER gibi STK'larda Kurucu Üye olarak görev yaptı ve aynı zamanda AK Parti'nin de Kurucu Üyesi olarak dikkat çekiyor.

4- Erol KAYA:

Erol Kaya, İdris Güllüce'nin Tuzla Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Pendik ilçesinde Belediye Başkanlığı yaptı. Yerel yönetimler konusunda bir hayli etkili ve çalışkan bir isim olan Erol Kaya'nın bir dönem Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürüttüğü biliniyor. 2011 seçimlerinde yine AK Parti'den 1. Bölge'den 4. sırada Aday olan Erol Kaya, 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis'te yer almıştı.

5- Ahmet Berat ÇONKAR:

24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekilleri'nden birisi olan Ahmet Berat Çonkar, Boğaziçi İktisat mezunu ve ABD'de İşletme dalında Yüksek Lisans yapmış bir kişi. Ekonomi ve Dış Politika alanında Başbakan Danışmanı olarak görev yapan Çonkar, TBMM Dışilişkiler Komisyonu Başkanı ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanı. Ahmet Berat Çonkar, çok iyi derecede İngilizce biliyor.

6- Berat ALBAYRAK:

Çalık Holding CEO'su olan Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu... ABD New York'ta finans üzerine İşletme mastırı da yapan Albayrak, finans ve bankacılık dalında doktora yaptı. Berat Albayrak, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da damadı...

7- İsmet UÇMA:

AK Parti Kurucu Üyeleri'nden olan İsmet Uçma, 1955 Ordu Fatsa doğumlu... Aynı zamanda 24. Dönem İstanbul Milletvekili olan İsmet Uçma, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu... İstanbul Üniversitesi'nden 'doktora'sını alan Uçma, Meclis'e girdikten sonra Milli eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği ve Kadına Yönelik Şiddet için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Üyelikleri yapmıştı.

8- Metin KÜLÜNK:

Rize'nin Güneysu ilçesinde 16 Kasım 1960 tarihinde dünyaya gelen Metin Külünk, ilk ve ortaöğrenimini Diyarbakır ve İstanbul'da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Metin Külünk, 2001 yılında Türkiye'de baş gösteren ekonomik kriz sonrası AK Parti'den siyasete atıldı. 2011 yılında İstanbul 1. Bölge Milletvekili olarak seçilen Metin Külünk, Meclis'teki görevlendirmelerde TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, Türkiye Tunus Parlamentolararası Dostluk Grup Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Evli ve bir kız çocuğu sahibi Metin Külünk, Uluslararası Ticarette Tarife Dışı Engeller, Barışı Arayan Dünya, Küreselleşen Dünya’da Türkiye, Rengârenk Şehir İSTANBUL ve Anadolu Düşüncesi Temelinde Büyük Türkiye İdeali isimli beş kitap kaleme aldı.

9- Ravza KAVAKCI KAN:

Fazilet Partisi'nden 1999 yılında İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın kızkardeşi olan Revza Kavakçı Kan, Teksas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu. Boğaziçi Üniversitesi'nde mastır çalışması yapan Revza Kavakçı Kan, ABD'de Washington DC'de Siyaset Bilimi üzerine doktorasını tamamladı.

10- Azmi EKİNCİ

Listenin 'sürpriz' isimlerinden olan Azmi Ekinci, AK Parti'nin Sancaktepe İlçe Başkanı'ydı.

11- Osman BOYRAZ

7 Haziran'da 15. sırada Aday gösterilen Osman Boyraz, 4 sıra yükseldi.

12- Hasan TURAN

Listenin bir başka sürpriz ismi de Hasan Turan oldu. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Bulancaklı, evli ve 2 çocuk sahibi...

13- Hasan SERT:

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanlığı da yapmış olan Dr. Hasan Sert, Gazi Üniversitesi mezunu... Selçuk Üniversitesi'nde 'mastır' eğitimi alan Dr. Hasan Sert, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Türkiye'de yalnızca 11 kişiye verilen "11 Altın Türk" ödülüne Milli Verimlilik Merkezi tarafından layık görülen Dr. Hasan Sert, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve evli-bir çocuk sahibi...

14- Mehmet Ali PULCU

7 Haziran'da 12. sırada yer alan Mehmet Ali Pulcu, 2 basamak aşağıya indi.

Diş Hekimi olan Mehmet Ali Pulcu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti'nde yer alıyor ve Kurucularından birisi... Mehmet Ali Pulcu ayrıca Bilim ve Sanat Vakfı'nda da çeşitli görevlerde bulunmuş bir hekim olarak dikkat çekiyor.

15- Hurşit YILDIRIM

7 Haziran'da 23. sırada kendisine yer verilen Hurşit Yıldırım, tam 8 basamak yukarıya çıktı.

16- Hulusi ŞENTÜRK

7 Haziran'da 17. sırada olan Hulusi Şentürk, 1 basamak yukarı çıktı.

1963 İstanbul doğumlu olan Şentürk, 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden İşletme Mühendisi olarak mezun oldu. 1996 yılına kadar ailesine ait mermer işletmesini yürüttü. 1996 yılından itibaren Pendik (İstanbul) Belediyesinde Başkan Danışmanlığı, Belediye Şirketleri Genel Müdürlükleri görevini 2004 yılına kadar yürüttü. 2011 İslam Ülkeleri Standardlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Başkanı seçildi. 2014 TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2014 ISO Konsey Üyeliğine seçildi. 2014 (ICAS) Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı olan Hulusi Şentürk, kurum içerisinde yaptığı başarılı çalışmalarıyla tanınıyor.

17- Orhan BİRDAL

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) 2007 yılından bu yana Genel Müdür olarak görev alan Orhan Birdal, bu yılın Şubat ayında görevinden alınarak, Bakanlık Müşavirliği'ne getirilmişti. Aslen Erzincanlı olan Orhan Birdal, evli ve 4 çocuk babası...

18- Şebnem KOÇAKELÇİ

Beykoz'un çok yakından tanıdığı bir isim olan Şebnem Koçakelçi, son Belediye Seçimleri'nde AK Parti'nin Beykoz Sorumlusu olarak görev almıştı. Güleryüzlülüğü ve heyecanlı konuşmasıyla tanınan Koçakelçi, Beykoz Belediye Başkanı olarak seçilen Yücel Çelikbilek'ten de her zaman övgüyle bahsetmişti. 7 HAziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Bingöl 1. sıradan seçilen Koçakelçi, 1 KAsım Seçimleri'nde ise İstanbul 1. Bölge 18. sıradan aday gösterildi. 

19- Hakkı ŞANLI

7 Haziran'da Aday olarak gösterilmeyen Hakkı Şanlı'nın 2011 yılında AK Parti'den Aday olarak gösterildiği ancak seçilemediği biliniyor. Hakkı Şanlı ismi 1 Kasım Listesi'nin sürprizlerinden birisi...

Listenin 20. sırasından itibaren birkaç isim dışında tamamının yenilendiği görülüyor. Ayşe Kartal, Mustafa Demiral, Mustafa Özmen ve Coşkun Koç gibi isimler, birkaç basamak yukarıya çıkarken; Erdal Yılmaz, Asyer Soy, Mehmet Hüsrev, Ramazan Bulum gibi isimler, listeye ilk kez 1 Kasım'da girdi.

İşte AK Parti'nin 20. sıradan sonraki isimleri:

20- Erdal YILMAZ

21- Ayşe KARTAL

22- Mustafa DEMİRAL

23- Mustafa ÖZMEN

24- Hacer AKTÜRK

25- Alim ERDEMİR

26- Coşkun KOÇ

27- Hasan EKMEN

28- Ayser SOY

29- Myhammet Ali KUMRU

30- Mehmet HÜSREV

31- Ramazan BULUM

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 1. Bölge Milletvekili Adayları'nda en belirgin farklılık, 7 Haziran'da 9. sıradan Aday gösterilen eski Üsküdar Müftüsü İhsan Özkes'in yerine Yakup Akkaya'nın 'sıra kaydırılarak' eklenmesi oldu. Bilindiği üzere İhsan Özkes partisinden istifa etmiş ve bu nedenle de Aday gösterilmemişti. 7 Haziran'da 9. sırada Aday gösterilen İhsan Özkes'in yerine bu kez 11. sıradan Aday gösterilen Yakup Akkaya ise Onursal Adıgüzel ve Ali Özcan'ı 1'er basamak yukarıya çıkardı. CHP'de Meslek Kuruluşları, İşçi Sendikaları ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini halen yürüten Yakup Akkaya, 2011 Genel Seçimleri'nde de CHP'den Aday gösterilmiş ancak 12. sırada kendisine yer bulabilmişti.

CHP'nin 1. Bölge Listesi'nin bir başka sürprizi ise gazeteci Can Ataklı'nın dışarıda bırakılması oldu. 7 Haziran Seçimleri'nde CHP'nin 19. sıra Adayı olan Can Ataklı ismine 1 Kasım Listesi'nde yer verilmezken, Osman Taney Korutürk ismi de liste dışında tutuldu. Listenin son 5 sırasında yer alan İsmail Altay, Süleyman Bayraktutan, Havana Başaran, Umut Çakır ve Yelda Gargun, 7 Haziran'da olmayıp 1 Kasım Listesi'ne ilk kez girerken, İrfan Hüseyin Yıldız da 'liste dışı' kalan isimler arasında yer aldı.

İşte CHP'nin 1. Bölge KESİN Listesi:

1- Şafak PAVEY:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1. Bölge'deki 1 numaralı adayı olan Şafak Pavey, zengin özgeçmişi ve dil yeteneğiyle dikkat çekiyor.  10 Temmuz 1976 Ankara doğumlu Pavey, Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını London School of Economics'te tamamlayan Şafak Pavey, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği dış ilişkiler sorumlusu ve insani yardım görevlisi olarak Cezayir, Mısır, İran, Lübnan, Suriye ve Cenevre ofislerinde, Orta Avrupa sözcüsü olarak Macaristan'da ve İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinde Sekreterya Başkanı olarak çalıştı. Afganistan ve diğer çatışma bölgelerinde çözüm aktivisti olarak yer alana Pavey, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, orta düzeyde Almanca, Farsça ve Arapça biliyor. Şafak Pavey ayrıca, uluslararası işaret diliyle de iyi düzeyde konuşabiliyor.

2- Gamze Akkuş İLGEZDİ:

Her ne kadar CHP'nin 1. Bölge'de 2 numaralı adayı olsa da aslında örgütün 1 numaralı adayı Gamze Akkuş İlgezdi... CHP'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği önseçimlerde, örgütten aldığı 25 bini aşkın oyla 1. sırada yer alan İlgezdi, aynı zamanda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin de eşi... Gamze Akkuş İlgezdi, 1969 İstanbul doğumlu ve Marmara Üniversitesi mezunu. Aynı üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi'nde Yüksek Lisans da yapan İlgezdi, 1992 yılında SSK Okmeydanı Hastanesi'nde hekim olarak çalıştı. Profesyonel müzik çalışmaları olduğundan MYOBİR üyesi de olan İlgezdi, kadın hakları ve sendikal faaliyetler ile halk bilimi konularında çalışmalar yapmasıyla tanınıyor.

3- Gürsel TEKİN:

1964 Ardahan doğumlu olan Gürsel Tekin, CHP Genel Sekreteri görevini yürütüyor. Lise yıllarında Bülent Ecevit'in Genel Başkanlığı'nı yaptığı CHP'de gençlik örgütüne katılan Gürsel Tekin, Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni kazandıysa da çeşitli sebeplerden ötürü okuyamadı. Gürsel Tekin, 1989 yerel seçimlerinde SHP'den Kadıköy Meclis Üyeliği yapmış, 2004 yerel seçimlerinde ise İBB Meclis Üyesi olmuştu.

4- Barış YARKADAŞ:

CHP önseçimlerinde Gamze Akkuş İlgezdi'nin ardından ikinci sırada yer alan Barış Yarkadaş, 1974 yılında Kars’ın Susuz İlçesi’nde doğdu. Gazeteci ve yazar olan Barış Yarkadaş, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Şube Başkanlığı da yapmıştı.

5- Mehmet Akif HAMZAÇEBİ:

1 Aralık 1953'te Trabzon doğumlu olan Mehmet Akif Hamzaçebi, Beykoz'un ve 1. Bölge'nin en iyi tanıdığı isimlerin başında geliyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü bitiren Hamzaçebi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünde memur olarak göreve başlayan Mehmet Akif Hamzaçebi, daha sonra Maliye Müfettiş Yardımcısı ve Maliye Müfettişi oldu ve ABD'de 1 yıl staj gördü. CHP İstanbul Milletvekili olan Hamzaçebi, TBMM'de CHP'nin en önemli konuşmacıları arasında yer alıyor.

6- Mahmut TANAL:

Mehmet Akif Hamzaçebi gibi İstanbul Milletvekili olan Mahmut Tanal, 1961 Şanlıurfa'da doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu bir avukat olan Mahmut Tanal'ın Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Ceza Hukukçuları Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği Üyelikleri bulunuyor.

7- İlhan KESİCİ:

1948 Sivas doğumlu olan İlhan Kesici, kamuoyunun tanıdığı bir siyasetçi. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan İlhan Kesici, 23. dönem CHP Milletvekili'ydi. DPT müsteşarlığı ve YÖK üyelikleri de yapan Kesici, İBB Başkan Adayı da oldu ancak kaybetti. Kesici, 20. dönem Bursa Milletvekili olarak da yine TBMM'de yer almış bir isimdi.

8- Oğuz Kaan SALICI:

1972 Gaziantep doğumlu olan Oğuz Kaan Salıcı, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri'ni bitirdi. Oğuz Kaan Salıcı, 2012 yılından bu yana CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.

9- Onursal ADIGÜZEL:

CHP'nin önseçimlerinde topladığı 18 bin küsur oyla 5. sırada yer alan Onursal Adıgüzel, Beykoz'da 1. sırada yer almıştı. 1985 Malatya doğumlu olan Adıgüzel, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu... Yüksek Lisans eğitimine halen Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden Onursal Adıgüzel, CHP'nin MKYK üyeliğini yaptı ve Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Genç yaşıyla dikkatleri bir anda üzerine çeken Onursal Adıgüzel, 18. Olağanüstü Kurultayı'nda İhsan Özkes gibi en yüksek oyu alarak PM üyesi olmuş ancak birinciliğini 'genç adaylar arasında' yaşamıştı.

CHP’nin 1. Bölge Milletvekili Listesi, 10 sıradan itibaren de şu şekilde sıralanıyor:

10- Ali ÖZCAN

11- Yakup AKKAYA

12- Metin AĞIRMAN

13- Kadir Gökmen ÖĞÜT

14- Cem Haydar BEKTAŞ

15- Birsen Tursun DEMİREL

16- İrfan KARACAN

17- Berhan ŞİMŞEK

18- Derya ŞENTÜRK

19- Necdet SARAÇ

20- Hasan UZUNYAYLA

21- İlkay ORHAN

22- Erkan BAŞBOĞA

23- Nurettin SARIBAL

24- Hüsniye KAYA

25- Özgen NAMA

26- Süleyman GÜZEL

27- İsmail ALTAY

28- Süleyman BAYRAKTUTAN

29- Havana BAŞARAN

30- Umut ÇAKIR

31- Yelda GARGUN

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1. Bölge Milletvekili Aday Listesi'nde ilk 4 sırada herhangi bir değişiklik yok... TBMM'de daha önce Gaziantep Milletvekilliği yapmış olan Edip Semih Yalçın, MHP'nin 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'da da birinci sıradan Milletvekili Adayı... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı olan İzzet Ulvi Yönter ikinci, Büykelçi Gündüz Suphi Aktan'ın oğlu akademisyen Uygar Suphi Aktan üçüncü ve MHP'nin 2009 Yerel Seçimleri'nde İBB Başkan Adayı Ahmet Turgut yine 4. sırada yer alıyor. 7 Haziran Milletvekili Adayları'ndan farklılıklar ise MHP'nin 1 Kasım Listesi'nde 5. sırada başlıyor... MHP'nin MKYK Üyesi de olan Alper Çağrı Yılmaz'a 1 Kasım Listesi'nde yer verilmemiş... Onun yerine 5. sırada Sabri Şenel bulunuyor. Sabri Şenel ise Beykoz'un çok ama çok yakından tanıdığı bir isim... Özellikle MHP'nin Yenimahalle toplantılarında kendisine sıklıkla rastladığımız Sabri Şenel, MHP içerisinde 'en büyük emekçilerden' sayılıyor.

4. sıradan itibaren 31. sırasına kadar 7 Haziran Listesi'nin neredeyse tamamı değişmiş... Yalnızca 7 Haziran'da 31. sırada kendisine yer verilen Emine Saadet Karlıbel'in 1 Kasım Seçim Listesi'nde 29. sırada olduğu farkediliyor. Öte yandan, son 2014 Yerel Seçimleri'nde MHP'nin Maltepe Belediye Başkan Adayı olan Arif Tevetoğlu ismi de listeye 15. sırada girerek, dikkat çekiyor.

İşte, MHP'nin 1 Kasım Seçimleri’nde İstanbul 1. Bölge Adayları Listesi:

1- Edip Semih YALÇIN

TBMM'de MHP'nin Gaziantep Milletvekili olarak çalışmalar yürüten Edip Semih Yalçın, 1958 yılında Sivas'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Yalçın, yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü'nde ve doktorasını Kayseri Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. 1991 yılında Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne yardımcı doçent olarak atanan Edip Semih Yalçın, aynı fakültede Dekan Yardımcılığı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2- İzzet Ulvi YÖNTER:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı olan İzzet Ulvi Yönter, Afyon Emirdağ doğumlu...

3- Uygar Suphi AKTAN:

Uygur Suphi Aktan 'akademisyen' olarak MHP'den aday gösterilse ve hakkında çok fazla bilgi olmasa da babası Büyükelçi Gündüz Suphi Aktan'ın MHP eski Milletvekili olduğu biliniyor. Uzunca bir süre Radikal'de de yazan baba Gündüz Suphi Aktan'ı 2008 yılında geçirdiği kalp krizi sebebiyle kaybetmiştik.

4- Ahmet TURGUT:

Promer Planlama Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Ahmet Turgut 1968 yılında Antalya, Kumluca'da doğdu. 1989 yılında İstanbul, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü'nden şehir ve bölge plancısı olarak mezun oldu. Aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde 1994 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ahmet Turgut, 2005-2006 eğitim yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde ders veriyor. Turgut, 2009 Yerel seçimlerinde MHP'nin İBB Başkan Adayı'ydı.

5- Sabri ŞENEL

Beykoz’un yakından tanıdığı isimlerden olan Sabri Şenel, 7 Haziran Seçimleri’nde yine MHP 1. Bölge’den aday olmuş ancak kendisine 11. Sıradan yer verilmişti.

MHP’nin 1 Kasım Seçimleri’nde 1. Bölge’den Milletvekili Adayları’ndan ilk 5 sonrası, şu şekilde sıralandı:

6- Ekrem DÜZGÜN

7- Umur ARIKAN

8- Elif GONCA

9- Dursun ÇOLAK

10- Ömer Faruk EKŞİ

11- Alper Kaan BORAN

12- Şevket Talha APUHAN

13- Cihan TUFAN

15- Arif TEVETOĞLU

16- Leman Süheyla SOYLU

17- Aydın İŞKUR

18- Dilek Kiraz BENİZ

19- Korkut KUTLUATA

20- Salih BALAK

21- Aslı ERGÜN

22- Cemal ACAR

23- Kamer Kemal ÖZŞIK

24- Mustafa YALNIZ

25- Yaşar KAPUCU

26- Hülya AZİMLİ

27- Ünal KAYA

28- Kenan Cem TOKAY

29- Emine Saadet KARLIBEL

30- Banu DAĞDEVİREN

31- Bilal SARIYAR

HDP

Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin 1. Bölge'de Aday listesi konusunda köklü bir değişime girdiği görüldü. 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım Listesi'nde de Eşbaşkan Selahattin Demirtaş 1. sırada yer alırken, 2. sıradaki Hüda Kaya'nın ve 4. sıradaki Serpil Kemalbay'ın yerlerini korudukları anlaşıldı. 3. sırada bulunan 1980 doğumlu Erdal Ataş, yerini sürpriz bir isim olan Turgut Öker'e bırakırken, 1. Bölge'nin en önemli değişikliklerinden birisinin de bu olduğu fark edildi. Zira Avrupa Alevileri Konfederasyonu Başkanlığı da yapmış olan Turgut Öker, daha önce 2011 seçimlerinde yine İstanbul 1. Bölge'den 'Bağımsız' olarak aday olmuştu. O dönemde Turgut Öker'in adaylığı çok fazla gündemi meşgul etmişti.

1 Kasım Seçimleri için Aday Listesi'ni açıklayan HDP'de en büyük ses getiren isim ise 9. sırada bulunan Hülya Avşar oldu. Sanatçı Hülya Avşar ile karıştırılan kişinin ise Sanatçı Avşar’la yalnızca isim benzerliği olduğu ortaya çıktı. 7 Haziran Seçimleri'nde de Aday gösterildiği açıklanmış olsa da o ismi Dost Beykoz, o aylarda 'Nuriye Avşar' olarak bulgulamıştı.

Öte yandan HDP'nin 1. Bölge Aday Adayları ise şu şekilde sıralandı:

1- Selahattin Demirtaş

1973 Elazığ doğumlu olan Selahattin Demirtaş, Zaza kökenli ve TBMM'nin 23. dönem Diyarbakır Milletvekili... 24. Dönemde Hakkâri Milletvekili seçilen Selahattin Demirtaş, HDP'nin Eş Başkanları'ndan birisi... Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Demirtaş, İHD'nin Diyarbakır Şube Başkanlığı görevini de yürütmüştü.

2- Hüda Kaya

1960 İstanbul doğumlu olan Hüda Kaya, yazar ve aktivist. HDP MYK üyesi olan Kaya'nın Mazlum-Der İstanbul Şubesi'nin ilk dönem üyelerinden olduğu biliniyor.

3- Turgut Öker

4- Serpil Kemalbay

Serpil Kemalbay Pekgözegü'nün Çatalca'da 2014 Mart Yerel Seçimleri'nde HDP adına Belediye Başkan Adayı olduğu ve 479 oy aldığı biliniyor. Serpil Kemalbay'ın kadın hakları ve sendikal çalışmalar konularında birçok kez demeç verdiği de yine internette yer alan bilgilerden anlaşılıyor.

5- Abdullah Alagöz

6- Arife Çınar

7- Orhan Atilla

8- Ferhat Öner

9- Hülya Avşar

10- Musa Piroğlu

11- Halime Yavuz

12- Murat Mıhçı

13- Sevgi Örünç

14- Sezin Uçar

15- Mustafa Taşdelen

16- Kübra Meltem Mollaoğlu

17- Bayram Yaşlı

18- Burcu Demirbaş

19- Muhittin Aslanboğa

20- Selda Karafazlı Kurşun

21- Dılşad Canbaz

22- Rıza Karaman

23- Hürriyet Özçelik

24- Mehmet Salih Taşdemir

25- Ayşegül Taşçı

26- Nurhan Yıldırım

27- Rumet Serhat

28- Metin Eroğlu

29- Birgün Asena Hizal

30- Aytekin Demir

31- Şadiye Kaçkar

Haber Merkezi

TOFD Beykoz Şubesi’ne Kalyoncu desteği
Önceki TOFD Beykoz Şubesi’ne Kalyoncu desteği
Ümraniye'de bir araca silahlı saldırı düzenlendi
Sonraki Ümraniye'de bir araca silahlı saldırı düzenlendi
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz