2014'te de gündemi DOST BEYKOZ belirledi!

  • 0
  • 8219
2014'te de gündemi DOST BEYKOZ belirledi!
2014'te de gündemi DOST BEYKOZ belirledi!
2014'te de gündemi DOST BEYKOZ belirledi!
2014'te de gündemi DOST BEYKOZ belirledi!
2014'te de gündemi DOST BEYKOZ belirledi!
2014'te de gündemi DOST BEYKOZ belirledi!

Geçen 12 ayın ardından bir yıl daha geride kaldı. 12 yıllık tarihiyle Dost Beykoz, 2014 yılında da gündeme damgasını vurmayı başardı.

TEMMUZ 2014

Siyaset

- Girdiği tüm seçimlerden zaferle çıkan ve 30 Mart Yerel Seçimlerinde almış olduğu rekor oyla partisini Beykoz'da zirveye taşıyan AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, İLK KEZ Dost Beykoz'a konuştu: "En büyük avantajımız Hızır Yılmaz'dı..."

- Muhtar Aziz içini döktü: "Bizi kim koruyacak?"

- CHP Beykoz'da Şevket Arıkan, ilçe Başkanı seçildi.

- MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, 24 Haziran'da TBMM'de yemin etmesinin arından ilk olarak Beykoz'a geldi.

- Kocaeli'ne bağlı Dilovası Beldesi'nde Emniyet Müdürü olan Yüksel Toprak, Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

- Kavacık Mahallesi Muhtarı Yusuf Kesici, kendisine gelip yardım isteyen babanın feryadına karşı kayıtsız kalmadı. Çocuklarının 'bonzai' denilen uyuşturucunun pençesine düştüğünü anlatan acılı babaları dikkatle dinleyen Muhtar Kesici, bez afişlerle tüm mahalleyi donattı.

- CHP Beykoz İlçe Başkanı Şevket Arıkan: "Tanıdıkça İhsanoğlu'nu seveceksiniz"

Toplum

- Beykoz Belediyesi tarafından kurulan ve merkezi Tokatköy'de bulunan Beykoz Toplumsal Destek Merkezi (TODEM), yetim, öksüz ve şehit çocuğu olan toplam 5 bin miniği bu bayram tepeden tırnağa giydirdi.

- Beykoz uyuşturucuya karşı kenetlendi... Beykoz'da bir süredir devam eden uyuşturucu karşıtı kampanyalarda dün tarihi bir gün yaşandı.

- Neredeyse 30 yılın ardından bu yıl yine Temmuz sıcağına denk gelen Ramazan'da oruç tutmak, susuzluğa ve açlığa dayanmak ise oldukça zorlaştı. Dost Beykoz, bedenen çalışan ve güneşin altında sabırla iftar saatini bekleyenlerle konuştu.

- Hicri Takvime göre yılın dokuzuncu ayı olan ve kutsal kabul edilen Ramazan ayı, Recep ve Şaban aylarının ardından 28 Haziran 2014 Cumartesi günü başladı. Dost Beykoz, Onbir ayın Sultanını Paşabahçe'nin 40 yıllık pazarcılarına sordu.

- Yenimahalle Mehmet Emin Pulat Konak İlköğretim Okulu'nun bahçesinde, Beykoz Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar sofrası kuruldu.

- Beykoz Akbaba Mahallesi'nin gençleri toplandı ve bir organizasyon yaparak mahalleye iftar yemeği verdi.

- Bosna Hersek'teki kardeş kentimiz Srebrenitsa'nın Belediye Başkanı Camil Durakovic, beraberindeki heyetle birlikte Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'i makamında ziyaret etti.

Sağlık

- Uzun süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle evinde tedavi gören Anadoluhisarı'nın tarihi muhtarı Nazmiye Korkmazlar, Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Spor

- TFF tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

- 2014/2015 Sezonunda mücadele edeceği TVF 3. Ligi'nde şampiyonluğu hedefleyerek yola çıkacak olan Beykoz Belediyespor Voleybol Takımı, bu sezon ilk kez bir araya geldi.

- Bu sezon yeni yönetim ile yaptığı transferler ve görev değişiklikleri ile adından sıklıkla söz ettiren Paşabahçespor'da alt yapı takımları başına Zafer Keleş getirildi.

AĞUSTOS 2014

Siyaset

- Beykoz'da da Cumhurbaşkanlığı Seçiminin galibi Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, Beykoz'da k oy aldı. Beykoz bu sonuçla, İstanbul ilçeleri arasında 12. sırada yer aldı.

- Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı'na bağlı Gençlik Kolları, Beykoz'da yürüyüş düzenleyerek, Filistin'e destek verdi. Paşabahçe'den başlayan ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin önünde sona eren yürüyüşe 200'den fazla partili katıldı.

Toplum

- Hep konuşturuyordu, bu kez konuştu... Karadeniz TV Haber Müdürü Çağlar Cilara: "Biz, gayrı resmi kamu görevlisiyiz!"

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi İsmail Ağa Cemaati'nin manevi önderi Mahmut Efendi'yi Çavuşbaşı'ndaki ikametgâhında ziyaret etti.

- Beykoz'da her yıl düzenli olarak yapılan ve geleneksel hale gelen Beykoz Çayır Festivallerinin bu yıl da yapılmayacağı bildirildi.

- Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte vatandaşlar yaz tatili için denizlere akın etti. İstanbul'da kalanlar ise ailesiyle birlikte Beykoz Riva'da hem Marmara hem Karadeniz'e girmiş olmanın keyfini yaşadı. Dost Beykoz, giriş ücreti 5 TL olan Riva Plajı'nı sizler için gezdi.

Sağlık

- Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Rüzgarlıbahçe Mahallesi'nde yaşayan Dodi Hazar Nine'yi 100. doğum gününde yalnız bırakmadı.

- Beykoz'da 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanan Dr. Özer Odabaşı, yüzlerce seveninin gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı.

- CHP Beykoz Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Madde Bağımlılığı' başlıklı seminerde konuşan Bağımlılık Danışmanı ve Pedagog Derya Çetin, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede en etkili yolun çocuktaki anne ve baba sevgisi olduğunu söyledi.

- Beykoz Belediyesi'nin yapımına başladığı Yenimahalle Kültür ve Aile Sağlığı Merkezi'nin inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor.

Eğitim

- Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçedeki ilk ve ortaokullar ila liselere ve hatta anaokullarına yardım yapan Beykoz Belediyesi, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim döneminde de öğrencilerin ve eğitim dünyasının yanında yer aldı. Belediye, ilçedeki okullara 25 ton plastik boya, 2 ton yağlı boya, yüzlerce koli temizlik malzemesi ve gereci dağıttı.

- Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencileri İslam Taşar, Tufan Erboy, Uğur Çakır, Ali Kasa, Gökhan Alp, Hakan Şimşek ve Doğukan Demir, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptıkları proje çerçevesinde bir sokak sergisini hayata geçirdi.

Spor

- Beykoz Kulüpler Birliği tarafından Paşabahçe Stadı'nda gerçekleştirilen Dr. Özer Odabaşı Futbol Turnuvası'nda Şampiyon, Beykoz 1908 A.Ş. takımı oldu.

- Beykoz Belediyespor Karate Takımı sporcularından Berat Yılmaz 11. Palandöken Turnuvası ve Milli Takım Kampı için Palandöken'de bulunuyor.

- Ortaçeşme Kulübü tarafından düzenlenen Furkan Boylu Futbol Turnuvası'nda Çamlıbahçe'yi 7-5'lik skorla yenen Vakıftepe şampiyon oldu.

- Beykoz Spor Kulübü'nün kuruluş yıldönümü olan 19.08.2014 kutlamalarında, camiaya tam anlamıyla birlik, beraberlik dolu mesajlar verildi.

EYLÜL 2014

Siyaset

- MHP Beykoz'da yeni bir sayfa açtı. Gerçekleştirilen basın toplantısıyla MHP Beykoz İlçe Teşkilatı, kamuoyuna yeni yönetimlerini tanıttı.

- Bir sünnet düğününe katılmak üzere Beykoz'a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Dost Beykoz'a son gelişmelerle ilgili özel açıklamalarda bulundu. Başbakan olarak açıklanan Ahmet Davutoğlu için Külünk, "Sayın Davutoğlu, bu misyonun Gençlik Kolları'nda yer alarak benimsenmiş, Yeni Türkiye'ye inanmış bir dava adamıdır" şeklinde konuştu.

- Beykoz Belediye Meclisi Eylül Olağan Toplantıları'nın 3. ve son Birleşimi gerçekleştirildi. Komisyonlarda AK Partili ve CHP'li üyelerce görüşülerek sonuca bağlanan 10 raporun 10'u da 'oy birliğiyle' kabul edildi. Öte yandan Meclis'te alınan kararlar doğrultusunda Gazze'ye 150 bin liralık yardım yapılması kararlaştırıldı. KKTC'de yapılacak Hala Sultan Eğitim Kompleksi için de 50 bin liralık destek verecek olan Beykoz Belediyesi, eğitim için ilçedeki 1000 ilk ve ortaokul öğrencisine 250, 1000 lise öğrencisine 350 ve 1000 yükseköğrenim gören öğrenciye de bin 500 liralık yardımda bulunacak.

Toplum

- Beykoz Kulüpler Birliği (BİSK) Olağanüstü Kongre'sinin ardından Abdullah Yümsel yeni Başkan seçildi.

- Anadolu Kavağı'nda umutlu bekleyiş... Beykoz’un en çok turist alan mahallelerinin başında gelen Anadolu Kavağı, biriktirdiği umutların sabırla kendisine dönmesini bekliyor. Bir Eczanesi, bir PTT'si olmayan; hem Doğal SİT hem de Boğaziçi İmar Bölgesi arasında kalan ve dahası Kavacık dışında bir yere toplu ulaşım bağlantısı bulunmayan mahallede, 3. Boğaz Köprüsü'yle birlikte yeni bir sayfa açılması hayal ediliyor.

- Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen 450 çocuğun toplu sünnet düğününün ardından bu kez de 34 bekâr çift, Belediye’nin katkılarıyla dünyaevine girdi.

- Yaklaşık 12 yıldır Beykoz'un tek basılı gazetesi olarak yayın hayatını sürdüren Dost Beykoz'un Başyazarı Kader Gür, AK Parti ve CHP'deki Kongre süreçlerini değerlendirmek üzere Karadeniz TV'nin canlı yayın konuğu oldu.

- Tiflis Devlet Üniversitesi'nden bir grup Öğretim Üyesi, Gürcü kültürü ile örf ve âdetlerini araştırmak üzere Beykoz'a geldi. Gürcü Bilim Heyeti, Beykozlu Batum ve Havalisi Derneği tarafından misafir edildi.

- Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ulusal bayramı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Beykoz'da da kutlandı.

- İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden ve Cemaat Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun önde gelen talebelerinden Ahmet Mahmut Ünlü, Dost Beykoz'a özel açıklamalarda bulundu: "IŞİD'in öldürdükleri ŞEHİT'tir!"

- Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olan ve aynı zamanda da Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanlığı'nı da yürüten Muharrem Kaşıtoğlu, bir yandan Beykoz'daki çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan korsan kitap basan ve dağıtımını yapan kişilerle mücadele ediyor.

- AK Parti İlçe Yönetim Kurulu eski Üyesi Ali Osman Çite, oğulları Muhammed Bünyamin ve Muhammed Musab için dillere destan bir düğün tertip etti.

Eğitim

- Dost Beykoz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ile bu yılın programını, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve gelecek yılın hedeflerini konuştu.

- Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, kurulduğu günden bu yana çok önemli araştırmalar ve sonucunda da bulgulara ulaşarak, ilçe adına katma değer sağlıyor. Dost Beykoz'un görüştüğü Prof. Dr. Okan Tuna lojistik sektörüyle ilgili yapılan bir araştırmayı anlatarak, "Önümüzdeki 3 aylık süreçte lojistik sektöründe yeni istihdamlar olacak" dedi.

Spor

Haftalardır ilçe spor camiasında konuşulan olay gerçekleşti ve Beykoz Belediyespor Futbol Şubesi'nde faaliyetlerine son verdi.

EKİM 2014

Siyaset

- Aslında siyaset hiç düşünmediği bir şeydi... Onun amacı, sosyal çalışmaların içinde yer almaktı. Fakat çevresi onu 2009 yılında AK Parti'de siyaset yapmaya zorladı. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, İLK KEZ Dost Beykoz'a konuştu.

- Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 91. Yıldönümünde ilçedeki partililer, CHP Beykoz İlçe Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplum

- İstanbul'da en çok bal üretimi yapılan Beykoz'da 6. Bal Festivali gerçekleştirildi. Beykoz'da üretilen en kaliteli balların görücüye çıktığı festivalde, Beykoz Belediyesi, ilçedeki arıcılara toplamda bin 300 kovanı ücretsiz olarak dağıttı.

- Hukuksuz inşaata yargı 'Dur' dedi... Beykoz'da 2B Kanunu'nun çıkmasının ardından başlayan arazi satma furyasının sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Beykoz'un ilk toplu konut projesine yargı 'dur' dedi.

- Beykozlu gençlerin rüyası: Kaykay Parkı... Dost Beykoz, kötü alışkanlıklardan uzakta duran Beykozlu gençleri Beykoz Belediye binasının hemen önündeki 'tören alanında' paten yaparken görüntüledi ve gençlerle sohbet ederek isteklerini kaleme aldı.

- Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) ve Beykoz Rotaract Kulübü Derneği'nin gönüllü gençleri, sahilde çöp topladı. Beykozlu balıkçıların da destek verdiği gençler, 'Kim attı bilmiyoruz ama biz topluyoruz' yazılı dövizler taşıdı.

- TEGV'in Anadoluhisarı'nda bulunan İpek Kıraç Öğrenim Birimi, Sorumlusu Filiz Erdoğan'ın evsahipliğinde yerel basını kahvaltılı toplantıda ağırladı.

- Eski adıyla Karadeniz TV ve yeni adıyla da Kültür Radyo Televizyonu (KRT)'de Haber Koordinatörlüğü yapan ve Haber Özel adlı programı da sunan Çağlar Cilara, Zeynep Yaşa ile hayatını birleştirdi.

- Beykoz Korusu'nda ağaç faciası... Koru içindeki Dilruba Çay Bahçesi'nin avlusunda devrilen ağaç faciaya neden oldu. İki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi ise ağır yaralandı.

- Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, dostlarını Kanlıca'da bulunan Boğaz manzaralı malikânesinde ağırladı.

- Beykoz Gümüşhaneliler Derneği'nde 21 Ağustos 2014 Pazar günü saat 13.00'da yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Şinasi Ata, derneğin yeni Başkanı oldu.

- Dünyaca ünlü Alman şirketi Bayer'in Türkiye'deki 60. yılı dolayısıyla Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte Mayıs ayında başlattıkları Bayer Genç Bilim Elçileri (BYBE) Bilim Tohumları Ekibi Projesi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Beykoz Öğrenim Birimi himayesinde Beykozlu öğrencilerle buluştu.

Sağlık

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlattığı eğitim seminerleri Beykoz Devlet Hastanesi'nde büyük bir titizlikle yürütülüyor.

Eğitim

- Üç aylık yaz tatilinin ardından, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı törenlerle başladı. Önce, Hükümet Konağı tören alanında Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Atatürk heykeline çelenk bıraktı; ardından Fatinhoca İlkokulu'nda Kaymakam Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve İstanbul İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür'ün de katıldığı bir tören düzenlendi.

Spor

- Türkiye'de adını 'Yüzler Kulübü'ne yazdıran nadir kulüplerden olan Beykoz Spor Kulübü, son 5 sezonluk çöküş sürecini atlattı ve yükselme dönemine girdi. Sarı Siyahlı ekip, İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grubu'nda ilk 3 haftada aldığı seri galibiyetlerle liderlik koltuğuna iyice kuruldu.

- Beykoz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Soğuksu Spor Kulübü Ahmet Aksun Tesisi ve Muzaffer Hamza Halı Sahası hizmete açıldı. Tesis bünyesinde hanımlara özel bir spor salonu da yer alıyor.

- Beykoz ilçesi takımlarında forma giyen Mehmet Albayrak, futbol sahalarından sonra yeni mekânı olan atletizm pistinde de fırtına gibi esmeye devam ediyor. Cirit Atma yarışmalarında 35,69 metrelik atışıyla Balkan İkinciliği kazanan başarılı sporcumuz ardından Gülle Atma dalında 12,59'luk atışıyla Balkan 2.'liğini kazandı.

- Beykoz Belediyespor sporcusu Berranur Çiftçi, 'Kayhan Aktar Minikler Türkiye Teakwondo Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönerek, ilçeye büyük gurur yaşattı.

KASIM 2014

Siyaset

- AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Ümraniye'de bulunan çalışma ofisinde Dost Beykoz Başyazarı Kader Gür'ün sorularını yanıtladı. Metin Külünk, "AK Parti'nin kurucu ruhu korunmalıdır!" dedi.

- Dost Beykoz, CHP tarafından Beşiktaş Ortaköy'de düzenlenen Kültür ve Sanat Platformu etkinliğine davetliydi. Davete katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere pek çok CHP'liden ilçede düzenlenecek olan 'siyasetsiz Cumhuriyet Bayramı kutlamasına' destek yağdı.

- 'MHP Beykoz, Abdi İpekçi'de bayramlaştı'... Milliyetçi Hareket Partisi'nin Beykoz İlçe Başkanlığı, beraberindeki yöneticiler ve üyelerle birlikte Bayramın 3. günü Abdi İpekçi'ye gitti. Yalnızca Dost Beykoz'un takip ettiği günde, yaklaşık 25 araçlık konvoyla Kavacık'tan yola çıkan grup, Zeytinburnu'na ulaştı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde duraklayarak, Dost Beykoz'a özel poz da veren MHP'liler, büyük bir coşku ve heyecan yaşadı.

- 2007 yılında başladığı İlçe Başkanlığı görevini kesintisiz olarak 7 buçuk yıl devam ettiren AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, 29 Kasım'da yapılacak 4. Olağan Kongre'de aday olmayacağını açıkladı.

- Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Toprak, özellikle uyuşturucu gibi konuların sıklıkla dile gelmesinin, bu gibi kötü işlerin normalleşmesi demek olduğunu kaydederek, "Ben, daha önce görev aldığım yerlerde de aynı şeyi söyledim: Normalleştirmeyin. Bu kadar sık dile gelirse normalleşir" şeklinde konuştu.

- Beş yıl Beykoz'da Kaymakamlık yaptığı süreç içerisinde 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanan Aydın Ergül, Beykoz'un ardından gitmiş olduğu Diyarbakır'ın Sur ilçesinden sonra Başkent'e atandı. Kaymakam Ergül, Çankaya Kaymakamı oldu.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'i makamında ziyaret etti.

- Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği en saygın diplomatlardan birisi olan 'yaşayan efsane' Onur Öymen, Türk Ocakları Beykoz Şubesi'nin daveti üzerine ilçeye geldi. Onur Öymen, Türkiye'nin dış politikası hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

- Saadet Partisi'nin (SP) Beykoz İlçe Başkanlığı seçimlerinde gelenekler terk edilerek 1 yerine 2 liste yarıştı. Daha önce SP Genel Başkanlığı için Mustafa Kamalak ile Fatih Erbakan yarışmış ve Kamalak 656 oyla yeniden Başkanlığa seçilmişti. Öte yandan diğer adayın listesinde yer alan bir kişiyle ilgili sorun olması üzerine tek listeyle seçime giren Şeref Kaçmaz, SP Beykoz İlçe Başkanı oldu.

- Beykozlu İP'liler CHP'ye geçti... Beykoz İşçi Partisi'nin 2014 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olan Can Çakmak, beraberindeki 4 arkadaşıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.

- Beykoz'un iki Karslı Başkanı buluştu... Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, CHP'nin ardından MHP'yi de ziyaret etti ve hemşerisi Akif Taşdemir ile bir araya geldi.

Toplum

- Beykoz'da Skandal... Anadoluhisar Spor Kulübü Başkanı Adem Deniz, Beykoz Belediyesi Başkanı Yücel Çelikbilek için galiz sözler sarf edince, BİSK Başkanı Abdullah Yümsel, kulübün düzenlediği yat gezisini protesto etti.

- Çubuklu Derneği'ni 'kadınlar' koruyacak... Beykoz'un en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ve etkili programlarıyla yüreklerde yer bulan Çubuklu Derneği, yeni yönetim kurulunu belirlemek üzere Talia'da üyeleriyle bir araya geldi.

- Dost Beykoz yazarlarından da olan Anadoluhisarı Turizm Derneği Başkanı Ferda Kazancıbaşı, Dost Beykoz Haber Müdürü Ferdi Güngör'ün sorularını yanıtladı. Beykoz'un yaşayan efsanesi, okul yıllarını ve Beykoz'un eski günlerdeki fotoğrafını resmederek, yaşamı hakkında önemli bilgiler verdi.

- Dost Beykoz yazdı, Belediye harekete geçti: Beykoz Skatepark geliyor... Beykoz Belediyesi önünde kaykay yapan gençlerle bir söyleşi gerçekleştiren ve gençlerin hayallerini gazete sütunlarına taşıyan Dost Beykoz, güzel bir işin aracısı oldu. Beykoz Belediyesi, yakın zamanda ilçeye bir Kaykay Parkı (Skatepark) yapılacağının sözünü verdi.

- Beykoz Anadoluhisarı'nda ikamet eden ve Çamlıca Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'ne devam eden 16 yaşındaki Samed Selek, ilk kişisel resim sergisini açtı. Dost Beykoz'un dolaştığı serginin ay sonuna kadar devam edeceği öğrenilirken, dâhi çocuğun ilçe halkı ve yöneticilerinden 'ilgi beklediği' ortaya çıktı.

- Rizeli muhtarın atmaca aşkı... Beykoz Çavuşbaşı Fatih Mahallesi Muhtarı Recep Baltacı, ormanda güçlü bir atmaca daha yakaladı.

- BEYTAŞ eski Genel Müdürü ve Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Haydar Çelik'in kızı Meryem Çelik, Mesut Gündoğan ile Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen nikâh töreniyle dünya evine girdi.

- Genel Merkezi İstanbul'un Fatih ilçesinde olan ve ülke çapında 30'dan fazla şubesi bulunan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nin (Özgür-Der) Beykoz Şubesi, Dost Beykoz'u ziyarete geldi.

- Kavacık Pazarı esnafından büyük fedakârlık... Beykoz Kavacık Mahallesi Dörtyol'da bulunan Kavacık Pazarı, trafiğin bölgede rahatlaması için bir sokak aşağıya taşındı.

- Beykoz Belediyesi, Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi karşısındaki otopark alanında 'Hamsi Şenliği' düzenledi. Yağan yağmura aldırmayan Beykozlular, közde pişen yaklaşık 4 ton hamsiyi 3 saat içerisinde tüketti.

- Beykoz'da kültürlerin kardeşliği her geçen gün gelişiyor... Türkiye'nin yıllar boyu büyük bir sorunu olan kültür ayrılıkları, günümüzde artık yerini sağduyulu açıklamalara ve hoşgörüye bırakıyor. Seçim öncesi ve sonrası Aleviler için Cemevi yapacağını dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Erenler Derneği tarafından Akbaba'da düzenlenen semah gösterisine katıldı ve önemli mesajlar verdi.

- Coşkun Bilgin'den Dost Beykoz'a ziyaret... Daha önce Ardahan Eğitim Vakfı'nın (AREV) daveti üzerine Beykoz'a gelen Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Coşkun Bilgin, bu kez yalnızca Dost Beykoz'u ziyaret etmek için ilçeye geldi.

Eğitim

- Dost Beykoz yılın öğretmenini seçti: Özge Taşçı... Kars'ın sınır köyü Soylu'ya atanan Beykozlu öğretmen Özge Taşçı, eğitim yapılamaz raporu olan köy okulunu eğitime elverişli hale getirmek için Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'ten destek istemiş ve bir dizi girişimler neticesinde; çatısından sıvasına, boyasından taban döşemelerine kadar yenilenen okullarının bahçesine bir de Özge Taşçı adını taşıyan park yapılmıştı. Özge Taşçı, kendi imkânları çerçevesinde defter, kırtasiye seti ve çeşitli oyuncaklardan oluşan seti okula gönderen Dost Beykoz'u ziyaret etti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

- Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, ulusal olarak faaliyet gösteren Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği'nin Başkanı olmasından dolayı, Kültür Radyo Televizyonu (KRT)'ye konuk oldu ve yayıncılık sektörü hakkında bilgi verdi. Kaşıtoğlu, "Türkiye'de televizyon izlemeye 6 saat kitaba ise günde yalnızca 1 dakika ayırılıyor!" diye konuştu.

- Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde yürekleri ağza getiren bir kaza meydana geldi. Kaza sırasında araçta bulunan Beykozlu öğrenciler büyük panik yaşadı.

ARALIK 2014

Siyaset

- Akif Hamza Çebi: "Beykoz'un emrindeyim!"... Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ankara'daki Meclis odasında Dost Beykoz'u kabul etti. Dost Beykoz Başyazarı Kader Gür'ün sorularını yanıtlayan Akif Hamza Çebi, yerel ve genel konularda önemli açıklamalar yaptı.

- AK Parti'ye taze kan: Mustafa Gürkan... AK Parti Beykoz İlçesi 5. Olağan Kongresi, Recep Şahin Köktürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. AK Partili Bakan ve Milletvekillerinin de takip ettiği Kongre sonucunda Mustafa Gürkan, 309 oyla 'yeni' Başkan olarak seçildi. Bir diğer aday olan Özkan Ayduğan ise 49 oyda kaldı.

- Sedat Peker: "Siyasete atılmayacağım!"... Beykozlu İşadamı Sedat Peker, Ankara'da merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti ve Kur'an okuttu.

- 'Özel orman mı, devlet ormanı mı?'... İki bin dönüme yakın alanlı, Yüksel İnşaat Holding'e ait Dedeoğlu Özel Ormanı'nın tapusunun iptali ve Devlet Ormanı olarak tescil edilmesini için dava açıldı. İdare Mahkemesi’nde açılan davanın gerekçesi ise 'Yüksel İnşaat adına özel orman olarak tescil edilen alanın, özel orman hükümlerinden yoksun olduğu' şeklinde özetlendi.

Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) 1985 yılında Nairobi toplantısında tanımını yaptığı ve dünyanın dikkatini bilinçsiz/gereksiz antibiyotik kullanmanın insan sağlığına olan zararlarına dikkat çekmek istediği bir konu Akılcı İlaç Kullanımı (AİK), İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nce 'Akılcı İlaç Kullanımı ve Farkındalık' başlığı altında bir sempozyum gerçekleştirildi.

Toplum

- 'Beykoz Halkı'nın güzide öğretmenleri'... Beykoz Halk Eğitim Merkezi, yıllardır ücretsiz olarak ilçe halkına meslek edindiriyor ve eğitim veriyor. Bu büyük eğitim seferberliğinin arkasında ise Halk Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenleri duruyor. Dost Beykoz, geçtiğimiz yıl ziyaret ettiği Beykoz Halk Eğitim Merkezi'ni bu yıl yeniden ziyaret etti ve güzide öğretmenleri ila onların eserleri olan öğrencileriyle bir araya geldi.

Eğitim

Beykoz Belediyesi, eğitime verdiği destek kapsamında ilçedeki okullarda teknoloji atılımı başlattı. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı sonuna kadar tüm okullar Beykoz Belediyesi tarafından bilgisayar ve projeksiyon cihazlarıyla donatılacak; ilçede bilgisayarsız okul kalmayacak.

Spor

- Beykoz 1908 A.Ş.'den Fetihspor'a farklı tarife: 6-0

- Muharrem Kaşıtoğlu: "Voleybolda marka olacağız!"... Beykoz Belediyespor, voleybol branşında marka haline gelmek niyetinde...

- Coşkun Okur güven tazeledi... Geçtiğimiz yaz yapılan Kongre'nin arsından göreve başlayan Coşkun Okur Başkanlığı'ndaki Paşabahçe Yönetimi'nde yaşanan dört istifanın ardından yeni bir Kongre yapılması gündeme gelmişti.

Dost Beykoz / Özel Haber

Çavuşbaşı’ndan bomba transferler
Önceki Çavuşbaşı’ndan bomba transferler
Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Sonraki Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz